1 numaralı USC, Kadınların NCAA Turnuvası Tohumu tarafından saygısızlık ediyor

plantifulsoul

New member
Galen Center Court'ta katlanan sandalyelerde oturdular, televizyonu önlerinde dikkatle izlediler, birbiri ardına bir bölge olarak beklediler. Hiç kimsenin zihninde Truva atlarının 1 numaralı bir tohumu hak ettiği konusunda şüphe yoktu-bu kutu 29 galibiyet normal sezonunda ve Big Ten normal sezon şampiyonluğu boyunca kontrol edildi. Ancak bir üst tohum ilan edilirken, o zaman bir diğeri, bir diğeri, grup üzerinde geçen yıl odayı dolduran sevinçten farklı bir duygu.

USC, NCAA Turnuvasında bir kez daha 1 numaralı bir tohum kazandı, bu sefer Sweet 16 turunda Spokane'den geçen bölgesel ikisinde. Truva atları, Cumartesi günü öğlen NCAA Turnuvası'nın ilk turunda Galen Center'da 16 numaralı Tohum UNC Greensboro'ya ev sahipliği yapacak. Oyun CH'de yayınlanacak. 7. Bunların hiçbiri Pazar günü kimseye sürpriz olmadı.

Truva atları adlarını duyduğunda, 1986'dan bu yana ikinci kez en iyi turnuva tohumu kazandığını kutluyor. Grup çaldı. Ponpon kızlar dans etti. Ancak, yeni başlayanların oturduğu Truva atları saat partisinin ön sırasında, ikinci bir düz üst tohumun kelimesi beklediğinizden çok daha sessiz bir reaksiyonla karşılandı.

Yıldız ikinci sınıf öğrencisi Juju Watkins, boş, kasıtlı bir alkış sunarak boş bir şekilde baktı. Rayah Marshall taş yüzlü oturdu. Kiki Iriafen kameralar için poz verdi, sadece ince bir gülümseme giydi. Bu arada, koçları Fuming'in arkasında birkaç sıra oturdu ve komitenin ekibini nihayetinde sona erdiği yere tam olarak nasıl yerleştirebileceğini merak etti.

USC teknik direktörü Lindsay Gottlieb, “Asla tek bir tohum olacağımı ve saygısızlık duyacağımı hiç düşünmemiştim,” dedi, “Ama komiteyi düşündüm, 1 numaralı 4 numaralı olma şansımız olacağını düşündüm.”

Bir yıl önce, Gottlieb, Truva atları sezonunun en iyi tohumla sonuçlanması düşüncesinde karnında dönen kelebekleri sakinleştirmek için elinden geleni yapıyordu. Şimdi koç hayal kırıklığı ile doluydu, Truva atlarının tam olarak nasıl sadece UCLA ve Güney Carolina'nın arkasına düştüğüne, aynı zamanda en çok dördüncü noktaya ait olan bir takım olan Texas'ın da nasıl düştüğüne şaşkına döndü.

Gottlieb, “Bu, tıpkı tek bir tohum olduktan sonra hayal kırıklığına uğramış olmak için bingo kartımda değildi,” dedi Gottlieb. “Ve bu herhangi bir kibir değil. Sanırım çok iyi takımlar var ve önünüzde ilk oyunu oynamalı ve oradan yolunuzu kazanmalısınız, ancak bazen kadın basketbolunda karar veren insanları ve neden yaptıklarını yaptıklarını anlamıyorum. Ve kesinlikle bu komite ile bazı sorular sormak isterim. ”

Bu soruların en uygun olanı, USC'nin 1 numaralı genel tohumu – UCLA'yı nasıl yenebileceği ve tüm sezon sadece üç maçı kaybedebileceği ve Longhorns'un iki kez Bruins tarafından üflenen bir takım olan Güney Carolina'ya kaybetmesine rağmen, tohumda Teksas'ın arkasında bitirebileceğidir.

USC koruyucusu Juju Watkins, Truva atları 13 Şubat'ta Galen Center'da rakip UCLA'yı yendikten sonra koç Lindsay Gottlieb'e bir kılıç verir.

(Mark J. Terrill / Associated Press)

Gottlieb, “Normalde bu tedirgin değilim,” dedi. “Mantıklı olan şeyleri seviyorum. Saygısız olmayı sevmiyorum. Sanırım UConn'u planladık ve bu yıl Notre Dame'i bir nedenle planladık. … Benim için mantıklı değil. ”

Şimdi, dördüncü genel tohum olarak, USC muhtemelen Turnuvası'nın geçen Mart ayında sona erdiği elit sekizde tekrar UConn ile yüzleşmek zorunda kalacak. Ve Huskies, Gottlieb'in “Loaded” olarak adlandırdığı bir bölgedeki tek tehlikeli takım değil.

Bölgenin 3 numaralı tohumu olan Oklahoma, Güneydoğu Konferansı turnuvasında Güney Carolina'ya düşmeden önce arka arkaya dokuz kazandı. 4 numaralı tohum olan Kentucky, bu sezon 16-1 açtı. 6 numaralı tohum Iowa, Şubat ayında USC'ye bir yenilgiye girerken, Kaliforniya 8 numaralı tohum daha önce 2011'den 2019'a kadar Gottlieb tarafından yönetildi.

“Tek bir tohum olan bir takım için biraz ekstra motivasyon varsa,” dedi koç, “buna sahip olacağız.”

USC, Big Ten Turnuvası finalinde UCLA'ya zarar vererek, son gezisinin sona ermesinden sonra ek bir teşvike ihtiyaç duymadı. Watkins, bu kayıp, sezonun sadece üçüncüsü ve Bruins ile üç maçta birincisi, Truva atlarına “omzumuzda bir çip” verdi. Ayrıca Truva atlarını turnuvanın en iyi genel noktasından çıkarmış gibi görünüyor.

Ancak USC'nin bu sezon aksaklıklara nasıl yanıt verdiği ve Watkins'e en iyisinin hala geleceğine dair güven veren. Truva atları Kasım ayında Notre Dame'e ilk oyunlarını geride bıraktıklarında, arka arkaya 15 kazanmaya devam ettiler. Şubat ayında Iowa'ya kaybettikleri dokuz maçlık bir galibiyet çizgisine yol açtı.

Arada, bol miktarda ruh arayışı oldu.

“Bu sezon güzel olmadı,” dedi Watkins. “Vazgeçebileceğimiz anlar vardı. Ama yapmadık ve bence bu esnekliğimize ve kazanmak ve sadece birlikte oynamak isteme isteğimizden bahsediyor. ”

USC yıldızı Juju Watkins, gol attıktan sonra eski USC yıldızı Cheryl Miller'ın arkasına tokat atmaya tepki veriyor

USC yıldızı Juju Watkins, 1 Mart'ta rakip UCLA'ya karşı gol attıktan sonra eski USC yıldızı Cheryl Miller'ın arkasına tokat atmaya tepki gösteriyor.

(Mark J. Terrill / Associated Press)

USC, geçen sezon Mart Mart ayında yükselişte bir program olarak girdiğinde, partiyi sporun daha yerleşik güç merkezleri için çökertmeyi umarak, Truva atları şimdi bu turnuvaya sadece Final Four Aspiration ile değil, aynı zamanda giriyor, beklentiler.

USC'nin Final Four'u yapmasından bu yana neredeyse kırk yıl geçti, sonuncusu Cheryl Miller takımı Teksas'a kaybettikleri ulusal şampiyonluk oyununa götürdü.

Bu sezon, yaklaşık kırk yılda USC'nin geri dönmek için gerekenlere sahip olabileceği en iyi umudu sunuyor. Ve bunu göz önünde bulundurarak, oyuncular sadece 1 numaralı bir tohum olarak adlandırılmanın sadece çok şey ifade ettiğini biliyorlardı.

“Beklediğimizi söylemek istemiyorum,” dedi birinci sınıf öğrencisi Kennedy Smith, “Ama sahip olduğumuzu kazanmış olduğumuzu hissediyorum. Planın ne olduğunu kilitleme zamanı. Ve bu ulusal bir şampiyonluk kazanıyor. ”