Anna Cockrell depresyonu yenerek 400 metre engellide gümüş madalya kazandı

plantifulsoul

New member
Bazen gümüş madalya, altın ya da fiyasko hedefine ulaşamayan bir Olimpiyat sporcusu için küçük bir teselli olan bir umut ışığıdır.

Ancak diğer zamanlarda gümüş, içsel değerli metalin kanıtı olabilir; yolculukları bitmek bilmeyen engellerle dolu olduğu için podyuma çıkması beklenmeyen korkusuz bir sporcu için adil bir ödül olabilir.

Engeller derdik ama Anna Cockrell bunları gayet iyi aştı.

Eski USC öne çıkan öğrencisi (birinci) ve engelli koşu yarışçısı (ikinci), Perşembe günü Fransa'nın Saint-Denis kentinde düzenlenen 2024 Yaz Olimpiyatları'nda kadınlar 400 metre engellide şaşırtıcı bir ikinciliği elde ederek, yalnızca ABD'li takım arkadaşı ve favori Sydney McLaughlin-Levrone'un ardından geldi. Altına giden yolda dünya rekoru.

Yarıştan kısa bir süre sonra, 2019'daki USC açılış konuşması, depresyonla ilgili zorluklarını ele alırken keskin dürüstlüğü nedeniyle internette viral olan Cockrell, yaşadığı duygusal canlılığı tanımlayacak kelimeleri zorlukla toplayabildi.

Her ikisi de ABD'li olan altın madalyalı Sydney McLaughlin-Levrone (sağda) ve gümüş madalyalı Anna Cockrell (solda) ile bronz madalyalı Hollandalı Femke Bol, kadınlar 400 metre engelli yarışının sonunda tepki gösterdi.

(Rebecca Blackwell / Associated Press)

“Hepiniz benim bir geveze olduğumu biliyorsunuz,” dedi, “[but] Şu anda çok suskunum. Biraz şoktayım, sevinçten mi yoksa yorgunluktan mı bilemiyorum. Buraya gelmek çok zaman aldı ve hepsini bir araya getirdiğim için heyecanlıyım.”

Cockrell, üç yıl içinde 3,98 not ortalaması ile mezun olduktan sonra mezuniyet konuşmasında ve 2021'de Players' Tribune'un Tokyo Olimpiyatları öncesinde “Genç Benliğime Mektup” makalesinde depresyonla mücadelesini anlatmıştı.

Mezuniyet konuşması sırasında Cockrell, “10. sınıftan beri ara sıra depresyonla mücadele ettim” dedi. “Ben bir mükemmeliyetçiyim… ve bu yıl, mükemmellik arayışı, kendim için oluşturduğum bu kutuyu koruma arayışı, bu mükemmel bilim insanı, mükemmel öğrenci-sporcu, mükemmel lider imajını sürdürme arayışı, beni ezmeye başladı.”

Ancak USC mezuniyetinden günler sonra Cockrell, 4×400 NCAA finallerinde bayrağı düşürdü ve USC'nin art arda üçüncü şampiyonluk şansına mal oldu, bu da daha fazla depresyona ve kişisel işlev bozukluğuna yol açtı.

NCAA şampiyonası gelecek yıl COVID nedeniyle iptal edildi, ancak 2021'de 100 ve 400 metre engelleri kazanarak USC'yi takım şampiyonluğuna taşıdı. Ailesine, takım arkadaşlarına ve antrenörlerine teşekkür etti ancak ruh sağlığı uzmanlarını da unutmadı.

Cockrell, “Gerçekten şanslıyım, bakıma erişebildiğim için gerçekten çok şanslıyım” dedi. “Yıllar boyunca benimle çalışan tüm psikolog ve terapistlere gerçekten müteşekkirim çünkü umutsuzluğa ve umutsuzluğa düştüğümü söyleyebileceğim bir dönem vardı ve bunun mümkün olduğunu düşünmemiştim. Ancak 2019'dan bu yana bir terapistin ofisinde pist dışında çok fazla iş yaptım.”

Birinci şahıs Players' Tribune makalesi, onun arkasında olduklarını umarak, mücadelelerini açığa çıkardı. Bir alıntı:

Bu yıl, 2018-19, şimdiden hayatınızın en zor yılı oldu. Bu an için çok şey yaşadın ve çok çalıştın. Daha birkaç ay önce atletizmi bırakmak, okulu bırakmak, her şeyi bırakmak istiyordun. Gerçekten karanlık oldu. Dürüst olmak gerekirse artık yaşamak bile istemeyeceğiniz bir noktaya geldi.

Ve tam hayatın daha iyiye gittiğini düşündüğün anda o lanet sopayı düşürdün.

Böyle düşündüğünü biliyorum o yüzden söyleyeceğim.

Bütün bunlar ne içindi?

…. Şimdi Tokyo'dayım ve ilk Olimpiyat Oyunlarıma katılmaya hazırlanıyorum. Burada ne olursa olsun ben önemliyim, değerliyim, değerliyim ve önemliyim.

Peki ne oldu? Daha fazla sıkıntı. Cockrell, yanlış şeride girdiği için Tokyo Olimpiyatları'ndaki 400 metre engelli finalinden diskalifiye edildi.

Üç yıl sonra, şu anda 26 yaşında olan Cockrell'den Perşembe günkü yarış başlamadan önce onu eleyen başka bir felaket beklemekle izleyenleri kim suçlayabilir? Ancak gümüş madalya konusunda Hollandalı Femke Bol'u geride bıraktı.

ABD'li Anna Cockrell, parlak ışıklar altında ABD bayrağı takarken ellerini birleştiriyor.

Eski USC yıldızı Anna Cockrell, Paris Olimpiyatları'nda 400 metre engellide ABD adına gümüş madalya kazandıktan sonra tepki gösterdi.

(Ashley Landis / Associated Press)

“Nasıl bir his olduğunu kelimelere dökebilir miyim bilmiyorum” dedi. “Akış halindeydim, kendimi gerçekten iyi hissettim ve gidiyordum. Sadece bu engelleri aşmayı, dizlerimi kaldırmayı, mümkün olduğunca temiz olmayı düşünüyorum.

“Burada şu an için ne kadar mücadele ettiğimi biliyorsun. Ben duygusal bir insanım, duygusal olmaktan korkmuyorum, bugün bunun için yola çıktım. Bu sadece içgüdüm ve eğitimime olan inancımdı.”

Daha sonra Cockrell, dünya rekoru sahibi ve 400 engellide arka arkaya Olimpiyat altın madalyası kazanan McLaughlin-Levrone'u övdü.

McLaughlin-Levrone de Cockrell'i övdü ve şunları söyledi: “Anna adına çok mutluyum, bu onun için büyük bir anlaşma ve gümüş madalyayla çıkmak ABD için harika.”