Hayattaki yeni odak noktası, USC'den Emmanuel Pregnon'un acıyı engellemesine neden oldu

plantifulsoul

New member
Emmanuel Pregnon Cuma sabahı uyandı ve acı ne olursa olsun o gece bu zorlukların üstesinden gelebileceğine ikna oldu.

Belki de tek kişi oydu. Lincoln Riley, Truva atlarının sol defansının tüm hafta kendisini kısıtlayan bacak sakatlığı nedeniyle Rutgers'la karşılaşması konusunda “şüpheli” olduğunu söyledi. Ama gerçekte, uğraştığı ağrılar ve sızılar göz önüne alındığında, hiç kimse Pregnon'un bunu denemesini beklemiyordu. Görünüşe göre Pregnon'dan başka kimse yok.

Geçen yıl, pek çok açıdan bu tür düşünce tarzını değiştirmişti. Gerçek şu ki, kıdemli yan hakem futbola, 2023'ün başlarında Wyoming'den transfer olan oyuncudan tamamen farklı bir şekilde yaklaştı.

Offseason'da kuvvet antrenmanını daha ciddiye aldığı için daha iyi durumdaydı. Ancak Pregnon'daki değişiklikler bundan daha derine gitti. Zihniyeti değişti. Enerjisi farklıydı. Artık Pregnon'un her duruma temiz bir sayfayla yaklaştığını söyledi. Ve bununla birlikte daha önce bilmediği bir zihinsel dayanıklılık da geldi; bu, onu bu sezon USC'nin tartışmasız en güvenilir yan hakemi haline getirmeye yardımcı oldu.

Pregnon, “Ne kadar acı çekersen incin, hayata devam etmek için kendini zorlamalısın” dedi.

Bir yıl önce durum böyle olmayabilir. Ancak Cuma gecesi Pregnon, aniden ısınana ve çıkışa izin verene kadar oynayacağını düşünmeye devam etti. Yaralı bacağı hareket kabiliyetini kısıtlasa bile Pregnon USC'de şimdiye kadarki en iyi oyunlarından birini ortaya koymayı başardı. Pro Football Focus'a göre bu, bir Truva atı yan hakeminin bu sezonki en iyi koşu engelleme performansıydı.

“Hiçbir şey değil” dedi. “Ne olursa olsun ve ne pahasına olursa olsun işi halletmeniz gerektiğine inanıyorum. Ben de öyle yaptım.”

Kısmen Pregnon liderliğindeki USC'nin hücum hattı son haftalarda istikrar kazandı ve Rutgers'a karşı sadece beş baskıya izin verdi.

Maçtan sonra takım toplandığında Riley, Pregnon'un bu noktaya nasıl ulaştığını fark etti.

“Onun formda olup olmadığını ya da zihinsel olarak bu kadar güçlü olup olmadığını bilmiyorum. [last year] Sadece oynamak değil, iyi oynamaktı ve sanki hiçbir şey yokmuş gibi oraya gitti,” dedi Riley. “Mesela, bunun üstesinden gelmenin bir yolunu bulacağım. Bunu görmek çok güzeldi dostum.

Son düdük çaldığında, ağrıyan Pregnon'dan kılıcını savurması ve USC bandosuna liderlik etmesi istendi; bu, genellikle oyunun en kritik oyuncusuna verilen bir onurdur. Ancak Pregnon merdiveni tırmanmak için yola çıktığında bunu başaramayacağından endişeleniyordu.

Pregnon, “Kendi hızımda yürüyordum” dedi. “Sadece oraya güvenli bir şekilde çıktığımdan emin olmak istiyordum.”

Adrenalin etkisini kaybetmişti. Artık her adımı hissedebiliyordu.

Pregnon, “O şeyin içinden düşeceğimi sanıyordum” diye şaka yaptı.

Ancak sonunda zirveye ulaştı ve grup, dayanıklılığı için ona serenat yapmayı bekliyordu; bu, Pregnon için aylarca süren değişikliklerin farkına varmak için küçük bir işaretti.

Kılıcını yukarı kaldırdı, yüzüne kocaman bir gülümseme yayıldı.

Savunma yaralanmaları

Rutgers'a karşı ikinci turda çoğunlukla mağlup olan grubun durumu, USC'nin Washington gezisi öncesinde hâlâ şüpheli durumda.

Güvenlik Kamari Ramsey ve korner oyuncuları Jacobe Covington, Greedy Vance ve Jaylin Smith geçen hafta açıklanmayan sakatlıklar nedeniyle maç kaçırdılar ve dördünün hiçbiri Salı günü antrenmanlara tam olarak katılamadı.

Riley, “Hepsini geri alıp alamayacağımızı bilmiyorum” dedi, “ama belli ki tek bir pozisyonda bu kadar çok kişi varken herhangi birini almak çok ama çok yararlı olacaktır.”

Washington, hücumda Büyük On'da beşinci sırada yer alıyor ve Cuma gününe kadar Eylül 2021'den bu yana 300 yarda atmayan Rutgers'tan hava yoluyla çok daha zorlu olmalı.

Nate Clifton Salı günü antrenman yapmadığı için savunma hattı da önemli bir başlangıç oyuncusundan yoksun olabilir. USC'nin Rutgers'a karşı kazandığı galibiyeti sadece beş snap'in ardından bıraktı ve ayağında koruyucu botla ayrıldı.