Jayden Maiava, USC oyun kurucu işini ele geçirmeye nasıl hazır kaldı?

plantifulsoul

New member
Rekabet yakındı. En azından Ağustos ayının sonlarında herkesin beklediğinden daha yakın. Nevada Las Vegas'ın isyancı transferi Jayden Maiava'nın, o zamanlar USC'nin ilk oyun kurucusu seçilmek için yeterince şey yaptığına inanmasına yetecek kadar yakındı.

Sonuçta iş, altı puanlık taç giyme törenini aylar önce Holiday Bowl'da gerçekleştiren kırmızı gömlekli genç Miller Moss'a gitti. Bu durumda Maiava, Los Angeles'a gelirken karşılaştığı çetin mücadeleyi anlamıştı. Ancak bu karar, halkı şaşırtmasa da Maiava için daha az hayal kırıklığı yaratmadı.

Rekabetçiydi. Temsilcilerinden en iyi şekilde yararlandığını düşünüyordu. Artık tekrar ne zaman geleceklerini bilmenin hiçbir yolu yoktu.

Maiava'nın oyun kurucu koçu Ryan Porter, “O anda yedeklerin çoğu bu süreçten hüsrana uğrardı” dedi. “Bu kadar adanmış ya da proaktif olmazlardı. Odaklanmalarını kaybediyorlar.”

Ancak yaklaşık üç ay sonra Porter, o kaybedilen oyun kurucu müsabakasına, sanki bu hafta Truva atlarının yeni başlangıç oyuncusu seçilen Maiava'nın başına gelebilecek en iyi şeymiş gibi bakıyor.

Porter, “Bu çocuğun içeri girmesi, bahar futbolu oynaması, ilk dokuz maçı oynaması ve öğrenmesi gerekiyor” dedi. “Yapılan tüm hatalardan ders alın, elde edilen tüm başarılardan ders alın, iyiyi ve kötüyü öğrenin. Arkasına yaslanıp harika bir teknik direktör kadrosundan ve harika bir oyun kurucu odasından bir sistem öğrenmesi gerekiyordu ve bence bundan daha iyi bir durum isteyemezsiniz.”

Maiava da aynı fikirde: “Benim için olağanüstü bir şeydi” dedi Çarşamba günü, “oyundan çok şey öğrendim.”

Bu, USC'nin son beş maçından dördünü kaybetmesine rağmen sezonun büyük bölümünde kalmanın kolay olduğu anlamına gelmiyor.

USC oyun kurucusu Jayden Maiava (14) bu sezon sınırlı bir oyun süresine sahip ancak Nebraska karşısında Truva atlarının ilk beş oyuncusu olarak görevi devralacak.

(Allen J. Schaben / Haberler)

Bir yıl önce UNLV'de koşarak yere düştü, 3.085 yarda ve 17 gol attı ve 277 yarda ve üç gol daha attı. Ondan önce dört yıla Hawaii ve Las Vegas'taki üç farklı lisede başlamıştı.

UNLV'de geçirdiği bir yıl, ona her şeyden çok kontrol edebileceği şeylerin sınırlı olduğunu öğretmişti ve bu ders, USC'de sırasını beklerken özellikle değerli olacaktı.

Yeni atanan 2 numaralı oyun kurucu Maiava, kontrol edemediği şeyleri bırakmaya ve “sürece aşık olmaya” çalıştı. Sosyal medyadan uzak durdu. Geçen ay Moss ilerlemekte zorlanırken bile Lincoln Riley'nin planlarından hiç bahsetmedi ya da yedek olarak onun yeri hakkında şikayet etmedi. Maiava, oyun süresine daha sorunsuz bir şekilde başka bir yere transfer olmaktan da bahsetmedi.

“Ya tedavisin ya da kansersin, biliyorsun değil mi?” Maiava dedi. “Yapmaya çalıştığım tek şey takıma çare olmak.”

Bu, uzun yıllar Heisman şampiyonu ve şu anki Washington Commanders oyun kurucusu Jayden Daniels'a koçluk yapan Porter için etkileyici bir yaklaşımdı. Süreci hızlandırmakla ilgilenen çok fazla oyun kurucu görmüştü.

“Jayden'ı bu şekilde tanıdım [Maiava] çok çok özel olma şansı yakaladım” dedi. “Deneyimlerime göre iyi olanların koçun kararına mı yoksa oyun görüşüne mi yoksa personele mi katılıp katılmadıklarına takılıp kalmadıklarıdır.”

Kendisi ve Porter FaceTime, Zoom veya mesaj yoluyla konuştuğunda, Porter her zaman güvence vererek liderlik etmeye çalışır ve kendine olan güvenini yüksek tutardı. Ona “Zamanın geliyor” derdi.

Ancak Porter, öğrencisinden kısa süreli bir hayal kırıklığından başka bir şey duymadı. Herhangi bir şeyin üzerinde durmak onun doğasında yoktu. Sessiz ve alçakgönüllü Maiava, Moss'a karşı antrenmanda kaç tekrar aldığını tartışmaktan bile hoşlanmadı.

Porter, “Sesinde bir kez olsun olumsuzluk duymadım” dedi. “Asla, asla.”

“Çoğu küçük çocuk şöyle geliyor: 'O adam ben olmalıyım! Dostum, bu çocuğun tam tersi. İçeri giriyorsunuz ve şu anda birinin kız arkadaşınızı öpmesini izliyorsunuz. Ama ona 'Bud, bu deneyime güvenebileceksin' dedim. Bu sıkıntıyı kabullenebileceksiniz ve bu sizi Pazar günleri oynadığınızda olmanız gereken oyun kurucu yapacak.”

Deneyim başka şekillerde de meyvelerini verdi. Porter, USC'ye vardığında Maiava'nın “süper ham” olduğunu itiraf ediyor. Bu noktaya kadar futbol kariyerinde neredeyse tamamen içgüdülerine ve doğaçlama yeteneğine güvenmişti. Konumun hâlâ öğrenmesi gereken başka bir katmanı daha vardı. Ayrıca Riley'nin hücumunu sindirmek için zamana ihtiyacı vardı.

Ancak zaman ona, korumaları ve pozisyonun diğer ince noktalarını öğrenme konusunda daha derinlere inme şansı verdi. “Çok dahi bir oyun kurucu” olan Moss'tan ve “sahadaki karar alma mekanizmasından” özel ipuçları alarak gözlemlerden mümkün olduğu kadar çok şey toplamaya çalıştı.

O zamandan beri Maiava'dan istikrarlı bir tırmanış gördüğünü söyleyen Riley, bu ilerlemeyi kaybetmedi.

Riley, “Yedek olmak kolay değil” dedi ve “ve onun bunu iyi idare ettiğini hissettim. Her hafta kendini geliştirdi.”

Daha sonra bu hafta Pazartesi günkü film incelemesinin ardından Riley, Maiava'yı ofisine çekerek ona oyun kurucuda değişiklik yapacağını söyledi. Koç daha sonra basitçe “Jayden'a burada bir şans vermenin takımın yararına olacağını” hissettiğini açıkladı.

Moss'tan uzaklaşmak soyunma odasındaki hassas duygusal dengenin değişmesi anlamına geliyordu. Takımın vokal lideriydi ve bu, daha içine kapanık Maiava'ya pek de doğal gelmeyen bir şeydi.

Ancak oyuncular Çarşamba günü çok az şeyin değiştiğine dair güvence verdi. Ancak terfisinden bu yana geçen iki gün içinde Maiava daha sık konuşmaya çalıştı ve bu duruma ayak uydurmak için elinden geleni yaptı.

Maiava, “Herkesin kendi liderlik tarzı olduğunu düşünüyorum” dedi. “Herkesin kendine göre bir taşıma şekli vardır.”

Ancak çok az kişi Maiava'nın 16 Kasım'da Nebraska'ya karşı sahaya çıktığında bu pozisyona getireceği fiziksel becerilere sahip.

USC'nin geri koşan lideri Woody Marks, Maiava'nın “top kolu” hakkında övgüler yağdırırken, dar uç Lake McRee, Maiava'nın “topu her yere fırlatabileceğini” kaydetti. Her ne kadar Riley bu hafta USC'nin hücumunun kendisinin dümende olduğu sürece çok fazla değişmeyeceğini söylese de, bu fiziksel becerilerin gelecek hafta sonu Truva atları oyun planının öne çıkan bir parçası olmadığını hayal etmek zor.

“6-5, 230 ile nasıl tartışıyorsun?” Porter sordu. “Bu bir sorun, dostum.”

Ve şimdi, sezonu hızla geride bırakırken USC, Maiava'nın umutsuzca ihtiyaç duyduğu çözüm olabileceğini umuyor. Ancak artık kontrol edebileceği şeylerin ancak bu kadar olduğunu biliyor.

Maiava, “Sadece tek bir şey için buradayım ve bu da sadece oyun kazanmak için” dedi. “Bu takım için yapabileceğim en iyi şey, onları maç kazanmaları için en iyi duruma getirmektir. Onlar için hayatımı riske atacağım.

“Umarım onlar da aynısını yaparlar.”