USC, eski koç Pete Carroll'un öğretmenlik yapmak üzere geri döndüğünü doğruladı

plantifulsoul

New member
Pete Carroll USC'deki evine geliyor.

Ancak bu sefer efsanevi Truvalılar futbol antrenörü çok daha farklı bir sıfatla geri dönecek.

Profesör Pete olarak.

Bir okul sözcüsü Haberler'a yaptığı açıklamada, Carroll'un NFL'de koçluk yapmak üzere USC'den ayrılmasından on dört yıl sonra üniversitenin bahar döneminde öğretmenlik yapmak üzere geri döndüğünü doğruladı. Üniversite daha fazla ayrıntı vermedi ve Carroll'un kampüsteki rolünü belirtmedi.

Okuldan yapılan açıklamada, “Pete Carroll'u, efsanevi bir koç ve lider olarak bilgi ve deneyimini öğrencilerimizle paylaşabileceği yeni bir sıfatla USC'ye davet etmekten heyecan duyuyoruz” dedi.

Carroll, USC'de öğretmenlik yapma planlarını ilk olarak Seattle radyo istasyonu 93 KJR-FM ile yaptığı röportajda paylaştı, ancak dönüşünde ne öğreteceğine ilişkin ayrıntıları da paylaşmadı.

Carroll, “Bunu sabırsızlıkla bekliyorum” dedi. “Sonlandırıldığında gerçekten heyecan verici bir çaba olacak.”

Carroll ilk olarak Ocak 2010'da, NCAA'nın USC'yi Reggie Bush'un ekstra yardım davasıyla ilgili bir soruşturmadan kaynaklanan ciddi yaptırımlarla tokatlamasından aylar önce ayrıldı. Ayrılışının ardından düzenlenen basın toplantısında Carroll, USC'de “sonsuza kadar” kalacağını düşündüğünü ancak NFL'de tam kontrolle koçluk yapma fırsatının kaçıramayacağı bir fırsat olduğunu söyledi.

Carroll'un NFL'nin zirvesine ulaşması ve Seattle Seahawks'ın “Legion of Boom” savunmasının ardından 2014'te Super Bowl galibiyetiyle ayrılışının haklılığını kanıtlaması çok uzun sürmedi. Ancak NFL'de zirveye yükseldikçe USC futbolu, kargaşa ve skandallarla tanımlanan karanlık bir döneme girdi.

72 yaşındaki Carroll, Seahawks'ın başarılı koçla yollarını ayırmayı seçtiği geçen Ocak ayına kadar hâlâ Seattle'daydı. Bu haftaya kadar medyayla konuşmamıştı.

O radyo röportajında Carroll'a koçluğa geri dönmek isteyip istemediği soruldu.

Carroll, “Yarın koçluk yapabilirim” dedi. “Fiziksel olarak uzun zamandır içinde bulunduğum en iyi durumdayım. Yaptığım tüm aktiviteleri yapmaya hazırım ve bu konuda kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Yapabilirdim ama aslında yapmıyorum, şu anda bunu arzulamıyorum. Bu sezon antrenörlük sezonu değil. Ne olacağını göreceğiz. Ben kesinlikle beklemiyorum. Ben devam ediyorum. Yapmak istediğim, beni heyecanlandıran başka şeyler de var ve bunların nasıl olacağını göreceğim. Nefesimi tuttuğumu falan düşünmüyorum. Eğer 40 küsur yıl, 48 yıl ya da herhangi bir koçluk yaptıysam, hepsi bu, bu konuda kendimi iyi hissedeceğim.”