Lincoln Riley: Yetkililerin geç durdurmayı iptal edecek hiçbir delili yoktu

plantifulsoul

New member
Big Ten ile üç gün ve bir telefon görüşmesi sonrasında Lincoln Riley, yetkililerin USC'nin belirleyici dördüncü mağlubiyet, gol çizgisi duruşunu nasıl tersine çevirdiğini ve bunun yerine Minnesota'ya konferans şampiyonluk yarışının rengini değiştiren başlama golünü nasıl verdiğini hala anlamıyor .

USC koçu Salı günü yaptığı açıklamada, Truva atlarının 24-17'lik mağlubiyeti sırasında yetkililer tarafından “sonda bir takım ıskalamalar” yaşandığını ve Big Ten ile iki pas müdahalesi çağrısı ve bir oyuncuyu öldüren kasıtlı topraklama da dahil olmak üzere açıklama istediğini söyledi. USC için kritik dördüncü çeyrek performansı. Ancak hiçbiri Minnesota'lı Max Brosmer'in başlangıçta sahada kale çizgisinin yakınında olduğu düşünülen son kaleciden daha önemli değildi.

Daha sonra yapılan incelemenin ardından çağrı yetkililer tarafından reddedildi. NCAA kuralları, yetkililerin sahada yapılan çağrıyı tersine çevirmek için “tartışılmaz video kanıtları” belirlemesi gerektiğini belirtiyor. Ancak Riley bu hafta bu inceleme hakkında daha fazla bilgi aldığında Big Ten yetkililerinin kendisine yalnızca Minnesota'nın gol attığına “inandıklarını” söylediklerini ancak bu skorun kanıtlarının tartışılmaz olduğunu söylemediğini söyledi.

Riley, “Bunun tartışılmaz olmadığı konusunda hemfikirler” dedi. “Demek istediğim, onlar da aynı fikirdeler, bu da talihsiz bir durum çünkü bu kuralların bir parçası. Ama dinleyin, bunun yakın bir oyun olduğunu anlıyorum. Anladım. Gol attı mı? Belki yaptı, belki yapmadı. Bilmiyorum. Ama sorun bu, kimse bilmiyor ve hakemlerin sahada söylediği şekilde geri dönmek zorunda kalacaksınız.”

Ancak bu vakada uzun bir video incelemesinin ardından yetkililer Gophers'a şüphe avantajını sundu.

Riley, “Koşucunun gol attığını düşünüyorlardı” dedi. “Ve bunun onu devirmek için yeterli olduğunu düşündüler. Kuralın, bir şeyi tersine çevirmek için kesinlikle, tamamen net olması gerektiğini açıkça belirten kısmını neden göz ardı ettiğimize dair bana herhangi bir açıklama yapılmadı. Ne olacağı konusunda hiçbir şüphe olamaz. O kısmın göz ardı edilmesi bizim için talihsiz bir durum.”

Riley, eğer yetkililer sahaya gol atmış olsaydı konferansa bu konuyu sormayacağını söyledi. İncelemeden sonra kafa karışıklığı ortaya çıktı ve bunların hiçbiri Riley'nin konferansla yaptığı görüşmede açıklığa kavuşmadı.

Büyük On, Haberler'ın çağrıyı neden iptal etme kararı aldığına veya Riley'ye göre konferansın, tartışılmaz bir kanıt olmadığı konusunda hemfikir olmasına rağmen neden bu karardan memnun olduğuna ilişkin sorularına hemen yanıt vermedi.

Ancak Büyük On'la ilgili hayal kırıklığını dile getirdikten sonra Riley, USC'nin bu yüzden ne kadar kaybettiğine rağmen, sonuçta ortaya çıkan çağrıyı geçmeyi umduğunu söyledi.

Riley, “Maçı kaybetmemizin nedeni bu değil” dedi. “Başka birçok fırsatımız vardı ve ben burada oturup hakemleri suçlayıp kötü bir iş yaptıklarını ve bu yüzden maçı kazanamadığımızı söylemiyorum. Bunun konuyla hiçbir ilgisi yoktu.”

Başka bir kırmızı gömlek mi?


Sonunda alışılmadık becerilerine uygun bir savunma yapan Eric Gentry, açıklanmayan bir sakatlığı onu USC'nin Wisconsin karşısında kazandığı galibiyetten erken ayrılmak zorunda bırakana kadar son sezonda bir çıkış yapacak gibi görünüyordu.

Artık USC'nin top çalma, mağlubiyet mücadeleleri ve çuvallardaki liderinin bu sezon yeniden forma giyip giymeyeceği artık belli değil.

Gentry geçen hafta boyunca takımla birlikte Minneapolis'e gitmedi. Salı günü antrenmanda hazır bulundu ancak bir kez daha sokak kıyafetleri giyiyordu. Ne zaman dönebileceğine gelince, Riley defans oyuncusunun “süresiz” olarak sahalardan uzak kalacağı konusunda hemfikir.

Bunu akılda tutarak Riley'ye, yalnızca dört maçta forma giyen Gentry'nin üniversitede bir yıllık eğitimini sürdürmek için bu sezonun geri kalanında redshirt'e aday olup olamayacağı soruldu.

Geçen ayın nasıl geçtiği göz önüne alındığında Riley bu olasılığı göz ardı edemez.

Riley, “Şu anda ülkenin dört bir yanına baktığınızda asla bilemezsiniz” dedi. “Nihai bir karar verilmedi. Nasıl hissettiğini ve nasıl ilerlediğini değerlendirmeye devam edeceğiz. O, aramıza geri döndü, şu anda tam antrenman dışında her şeyi yapıyor. Ancak şimdiden bazı fiziksel aktiviteleri hızlandırabiliyor. Devam ediyor. Ama bu gün ve çağda öyle ya da böyle diyebilir misin bilmiyorum [about a redshirt] Şu anda. Şu anda kurallar bu şekilde.”

Daha geçen hafta, başka bir USC defans oyuncusu Raesjon Davis, sağlıklı olmasına ve oynayabilmesine rağmen kırmızı gömleğini korumak için bu sezonun geri kalanında sahalardan uzak kalmayı tercih etti. Bundan bir hafta önce Bear Alexander'ın defansif müdahalesi USC ekibine de aynı kararı verdi. Davis izci ekibiyle antrenmanlara devam ederken Alexander takımdan tamamen ayrıldı.

Gentry'nin onlara ne zaman yeniden katılabileceği henüz belli değil. Ancak şimdilik Riley “hızla ilerliyor” dedi.