USC QB Miller Moss çok darbe alıyor ancak Riley endişeli değil

plantifulsoul

New member
Miller Moss, geçen Cumartesi günü üçüncü kritik kırmızı bölgedeki sahneyi tararken, büyük bir darbenin muhtemelen geleceğinde olduğunu görebiliyordu. Basit bir matematikti. USC'nin ekstra bir alıcısı vardı. Wisconsin'in kutusunda altı tane vardı. Birisi serbest kalacaktı. Ve muhtemelen bedelini de ödeyecekti.

USC oyun kurucusu, savunmanın nerede kayacağını pivotu Jonah Monheim ile kontrol etti. Bu şekilde serbest koşucunun nereden geldiğini bilecekti. Ama topu fırlattığında, üç Porsuk saldırıları serbest kaldı.

Her nasılsa Moss, üçü de üzerine düşmeden önce arka ayağından bir pas atmayı başardı. Ve bir şekilde pası mucizevi bir şekilde Duce Robinson'u trafikte önde skor için dışarıda buldu.

Bir sonraki sürüşte Moss, oyun kurucu kalecinin üzerinde son bölgeye geçerken kendi isteğiyle temasa geçti. Tıbbi çadıra kısa bir geziden sonra takım arkadaşları, oyun kurucularının cesaretine hayran kaldılar.

Antrenör Lincoln Riley maçtan sonra “Bana güçlü bir takım göster, ben de sana güçlü bir oyun kurucu göstereyim” dedi.

Ancak isabetler arttıkça USC'nin Moss'u gelecekte nasıl korumayı planladığına dair sorular da artıyor. Bu sezon sekiz kez müdahale eden ve maç başına 97 yardadan daha az pas veren Minnesota pas savunmasıyla yüzleşmek muhtemelen bu görevi daha da kolaylaştırmayacak çünkü Moss'un atabileceği daha az pencere var. Gelecek hafta Penn State'in korkunç cephesiyle de yaklaşan bir karşılaşma olmayacak.

Riley elbette ilk oyun kurucunun dik kalmasını tercih ederdi. Ancak Moss'un halihazırda biriktirdiği darbeler konusunda henüz o kadar da endişeli değil.

Riley bu hafta şöyle konuştu: “Herhangi bir oyunu, herhangi bir vuruş almayan bir oyun kurucuyla bırakmak istersiniz, ancak bu her zaman gerçek değildir.” “Bu pozisyonu oynamanın bir parçası. Biz bunu savunmaya çalışmıyoruz ama kesinlikle bundan her zaman tamamen kaçınamazsınız.”



Wisconsin savunma oyuncusu Ben Barten (68), porsuk güvenliği Austin Brown'un 28 Eylül'de ilk yarıda USC oyun kurucusu Miller Moss'a çarpmasının ardından yaptığı başarısızlığı kurtardı.

(Gina Ferazzi / Haberler)



Daha iyi koruma en azından bu durumun hafifletilmesine yardımcı olabilir. Maç bazında bakıldığında, USC'nin oyun kurucusu diğer Big Ten pasörlerinden daha fazla baskı altındaydı. Maç başına ortalama 5,5 kez (toplam 22) kovuldu veya vuruldu ve 12,25 geri çekilme (toplam 49) baskısıyla karşılaştı. Pro Football Focus'a göre her iki oran da konferansta en yüksek sırada yer alıyor.

Kör tarafı özellikle savunmasızdı. Redshirt birinci sınıf öğrencisi Elijah Paige, USC'nin sol oyuncusu olarak yalnızca 3½ maçta oynamasına rağmen Big Ten yan hakemleri arasında en fazla baskıya izin veren ikinci oyuncu oldu.

Riley, sol topunun “büyüyen acıları” yaşadığını kabul etti. Ancak Paige'in gelecekte daha iyi olacağına olan güvenini dile getirdi.




Bülten

Savaşmaya devam edin! Gerçek bir Truva atı hayranı mısınız?



USC içgörüleri, haberler ve çok daha fazlası için Times of Troy bültenimizi edinin.


E-posta adresini girin

Beni Kaydol



Zaman zaman Haberler'tan tanıtım içeriği alabilirsiniz.


Riley, Paige hakkında “Bu sadece çocuğun tırmanışının bir parçası olacak” dedi. “Onun için önemli olan şu; karşılaştığı hiçbir zorluğun onu yenmesine, cesaretinin kırılmasına izin veremez. Sadece öğrenmeye ve büyümeye devam etmesi, bu temsilcileri ve bu deneyimleri biriktirmesi ve yola devam etmesi gerekiyor. Bunu yaparsa olağanüstü bir oyuncu olacak. Ve bana bundan başka bir şey yapacağını düşünmem için hiçbir neden vermedi.”

Nebraska, Penn State, Washington ve Notre Dame gibi en iyi 25 geçiş koşusunun hâlâ önde olduğu bu noktadan sonra işimiz pek kolay olmayacak.

Ancak Minnesota bu sezon çoğunlukla baskıyı çuvallara dönüştürmekte zorlandı. Gophers, beş maç boyunca maç başına ortalama 1,8 çuval ortalamasıyla Big Ten'de 14. sırada yer aldı.

USC, savunma tarafındaki ilerlemesine rağmen, bu sezon dört maçın sadece beşiyle konferansta çuval toplama konusunda daha az verimli olan az sayıdaki kişiden biri. Ancak geçen sezon UCLA'da savunması toplam 43 çuvala ulaşan savunma koordinatörü D'Anton Lynn, ön tarafının oyun kurucuyu başka şekillerde etkilediğini gördüğünü söyledi.

Lynn, “Sadece çuvallar olmak zorunda değil” dedi. “Cebini sıkıştırarak onu yerinden oynatabilir. Yani bu, daha iyi olmamız gereken bir konu. Ancak doğru yöne gittiğimizi düşünüyorum.”

Açıklanmayan bir sakatlığı nedeniyle bu hafta antrenmana çıkmayan Eric Gentry'nin defans oyuncusu olmadan kalması, bu çabalara bir darbe indirebilir. Gentry, birden fazla pas atan tek USC defans oyuncusu ve PFF başına sadece 24 pas-rush'ta altısı ile takımda baskılarda ikinci sırada yer alıyor.







USC'nin önceki iki Big Ten rakibinden biraz daha fazla atış yapan Gophers'a karşı pas hücumunu gerçekleştirmek için daha fazla fırsat olmalı. New Minnesota oyun kurucusu Max Brosmer beş başlangıçta etkili oldu ancak Gophers bu sezon koluyla büyük oyunlar yaratacak pek bir şey yapamadı.

Riley, “Top kesinlikle biraz havada olacak” dedi. “Bu adam gerçekten iyi bir oyun kurucu. O akıllıdır. Futbolda belirleyici. Hücumda ne yaptıkları konusunda harika bir hisse sahip olduğunu görebiliyorsunuz. Ve ona gerçekten yakıştığını söyleyebiliriz. Çok rahat görünüyor. Bence bizim için bariz olan şey onu rahatsız edecek şeyler yapmamız gerektiğidir.”